Palaa takaisin

Joulu saapuu Akseliin

Joulunavausta vietetään Akselissa lauantaina 25.11. 

Joulunavauspäivänä Hope ry:n joululahjakeräyspaja aloittaa jälleen Akselin 2. kerroksessa klo 10.
Hope:n joululahjakeräyksen kuusesta voit hakea toivepallon ja tuoda toiveen mukaisen lahjan takaisin pajalle. Hope:n vapaaehtoiset paketoivat lahjan puolestasi ja toimittavat lapselle. Hope ry:n joulupajalle voit piipahtaa myös glögille.

Voit myös lahjoittaa joululahjakeräykseen mitä vaan pienestä lapsesta teineille sopivaa uutta tavaraa tai käsintehtyä ihanuutta. Hygieniatuotteet ja herkut ovat hyviä lahjoja myös. Hope kohdentaa nämä tuotteet sellaisille lapsille ja nuorille, jotka eivät ole toivoneet mitään. 

Paja on avoinna 25.11.-22.12.2023 Akselin 2. kerroksessa. Tehdään yhdessä hyvä joulumieli kaikille! 

Akselin jouluikkunat somistetaan ihastuttamaan ohikulkijoita. 
Akselin katutasosta voit löytää jouluikkunoiden iloa ja loistetta, sillä Kulttuurikeskus Vekkula somistaa Akseliin useammankin jouluikkunan sekä Hallituskadulle että Maaherrankadulle piristämään ohikulkijoita ja tuomaan iloista joulumieltä. 

Joulupuuroa tarjolla joulunavauspäivänä klo 12 alkaen. 
Teatteriravintola ILOn joulupuurotarjoilu järjestetään Akselin katutasossa, Pelaamoa vastapäätä, klo 12 alkaen 200 ensimmäiselle. 

Mikkelin kirjoittajien joulutori saapuu Akseliin joulunavauspäiväksi klo 10-18.
Kirjoittajien joulutorin löydät Akselin katutasosta Ramin Konditorian kulmalta. Kirjoittajien joulutorilla voi osallistua jouluarpajaisiin, ostaa kirjoja pukinkonttiin, sekä tutustua kirjan syntymisen prosessiin ja kirjoittajien toimintaan. Paikalle saapuu myös runoilija, keneltä voi hankkia esimerkiksi runollisia joulukortteja. 

Kirjoittajien joulutorilla on Mikkelin kirjoittajien ja Etelä-Savon kirjailijoiden kirjoja myynnissä. Tässä esittelyjä kirjoista: 

Kainuun Karhu - Aleksi Ikonen
Sähköinen silmä tarkkailee syvintä kohtaa. Koneäly viestii haudan takaa. Vanha valo laulaa itsensä viskiltä tuoksuvaan vapauteen ja kouko nostetaan noitaa kiusaamaan. Kainuun karhu hypähtelee kevein askelin pitkin spekulatiivisen fiktion varjoisia metsiä ja neonvalon kirkastamia betonikujia. Runous perkaa kauheutta ja kauneutta siinä, mikä on. 

Kesämökki - Marja-Liisa Kakkonen
KESÄMÖKKI-romaani on realistinen fiktio, jossa on psykologisen trillerin piirteitä. Neljä sisarusta yrittää korjata yhden viikonlopun aikana perintöriidoista johtuvaa 12-vuoden välirikkoaan. Viikonlopun tapahtumat saavat kuitenkin dramaattisia käänteitä, kun alkaa paljastua menneisyyden kipeitä muistoja ja perheen vaiettuja salaisuuksia. Sisarusten tapaaminen ei pääty kenenkään odotusten mukaisesti. 

Lumilentäjä - Aira Elisa (Marja-Liisa Ahvenniemi)
"Bostonin yökerhoissa kävi kuhina kuin mehiläispesässä. Koko kaupunki näytti elävän täysillä. Sean ja Erik astelivat sisään savunharmaista lasiovista, jotka avautuivat keskeltä." (s. 303) 

Onnensa etsijät - Osmo ukkonen
Viimeisin romaani syntyi pitkän kypsyttelyn kautta. Kirja kuuluu sarjaan ”autofiktiiviset romaanit”, osa tarinasta on todenperäistä, osa mielikuvituksen tuottamaa. Päähenkilöille Irene ja Olavi löytyy elävän elämän vastineet, tosin runsaasti mielikuvituksella höystettynä. 

Taikahansikkaat trilogia- Neceus Link
Nuorten kirjasarja - Maapallolla eletään vuotta 2305. Pienet monista tuhoista selvinneet yhteisöt taiteilevat läpi monenlaisten vaikeuksien kohti ihmiskunnan uutta nousua. 

Ulos pullosta, lapseni taistelu - Riitta Simola
Kirja kertoo alkoholismista, läheisriippuvuudesta, mahdollistamisesta. Kirja kertoo myös äidin tarinan lapsen tarinan rinnalla. Alkoholisti ei pelkää kuolemaa, mutta hän pelkää omaa elämäänsä. Osa alkoholisteista on kuoleman kättelemiä, osalle heistä nousee uusi aurinko. 

Yön syliin - Margit Bister
Kirja sisältää hyvän tuulen tarinoita (fiktiota ja faktaa), joita voi lukea esimerkiksi ennen nukahtamista.
Hyvä lahjaidea vaikka senior-ikäiselle tai omalle äidille/isälle. 

Nyt on hyvä aika tehdä jouluostoksia, kun liikkeillä on huimia Black Fridayn tarjouksia koko viikonlopun ajan! 

Mikkelin Toriparkki tarjoaa asiakkaille maksuttoman parkkeerauksen Black Fridayna 24.11. klo 10-12 sekä joulunavauspäivänä 25.11. klo 10-14. 

Akselissa iloa ja ohjelmaa joulunaikaan

Joulunajan lauantaipäiville 2.12., 9.12., sekä 16.12. on Akseliin suunniteltu jouluista ohjelmaa, tästä lisätietoa tulossa vielä lähempänä. 

Joulukuun poikkeusaukioloajat:

  • 6.12.2023 Itsenäisyyspäivä Suljettu
  • 24.12.2023 Jouluaatto klo 9-12
  • 25.12.2023 Joulupäivä Suljettu
  • 26.12.2023 Tapaninpäivä Suljettu
  • 1.1.2024 Uudenvuodenpäivä Suljettu